Sunday, March 11, 2012

waiting on the return of the Caliphate


Tuesday, January 17, 2012

Best site for guitar lesson

salam...agak lama juga aku tak bermonolog kat sini..maybe disebabkan faktor-faktor kesibukan dan kesihatahn yang agak kurang baik..post kali ni aku nak berkongsi pasal diantara site dan video tutorial lesson bagi yang berminat dan suka kepada music terutamanya gitar. diantara website yang selalu aku lawat bagi mendapatkan kord2 lagu klasikal dan juga lagu melayu lain dan tidak bukan Malayolga bagi aku side memang agak complete dengan lagu-lagu melayu yang top baru mahupun lama.


Bagi lesson guitar tutorial juga salah satu site yang aku rasa memang bagus sekali yang mana sound effectnya memang bagi aku cukup complete...sitenya dari malay sendri Goreng sampai hangit bersama Bean (GSHBB).(klik utk masuk) kat sini bagi beginner yang baru dan berminat bermain gitar korang bolah dapatkan tips2 berkenan gitar cari note atau tab gitar..


aku agak suka site dan tutorial dari mr Bean sebab complete dan tab, chord siap dengan background music skali.Bagi aku yg masih ammatur walaupun dah berkurun-kurun belajar bermain gitar tetapi masih tidak pandai-pandai..rasanya byheart aku tak berapa nak berfungsi sangat..sebab aku susah nak menghafal note kord lagu..

kat bawah ni aku letak sekali video tutorial beliau korang boleh tengk kat utube..yang ni tutorial lebih kepada cara nak plucking dan ada sedikit solo untuk aku hanya serangga..i like this song u know.. choww!!




Wednesday, December 28, 2011

monolog with sound







adakalanya perasaan hati boleh juga diluahkan melalui lagu..marah,sedih,gembira..apa juga..
berpeluh jgk ketika meluahkan perasaan ini..kalau tak silap aku lgu asalnya dri crita korea tp tak taulah aku crita apa..bwh ni kordnya..


Intro:
Am Em F C Dm E or E7 Am (2x)

Verse 1
Am Em F C Dm E or E7 Am
Verse 2
Am Em F C Dm E or E7 Am

Chorus
Dm G C Am A# C F
Dm G C Am A# Gm A7
A# C F
A# A7 Dm

Solo:
Same as intro but play only once

Verse 1 and Verse 2 again

Chorus

A# A7 Dm

memo: for someone thanks 4 everything..selamat pengantin baru...aku doakan anda berbahagia sehingga akhir nafas.

Give Me Some Sunshine



Kehilangan sesuatu bukan bermakna penamat buat segala-galanya, bangun.. kesat tangisan itu, cahaya sentiasa ada menanti kita...




inspirational song

memo: kita cari balik semangat kita okeh..

Monday, December 26, 2011

tentang kita character: our friends


lama rasanya dah tak dengar cerita pasal budak-budak ni. rindu aku dengan perangai gila hampa semua. apa-apa pun all the best guys..

Friday, November 25, 2011

Tentang kita: Prologue


always miss u dad..Al-fatihah





for our tears...

Wednesday, November 2, 2011

my first comics

sebenarnya dah lama aku fikir pasal benda ni..last aku lukis komik mybe masa darjah 6 kot aku pun tak ingat..ni merupakan first komik yang aku buat untuk proposal aku untuk sebuah komik online, kalau ada rezeki lah kalau takda aku pun tak kisah sangat. lama jugak aku cari idea untuk komik ni cari punya cari sampailah aku jumpa dan kasi nama komik ni 'tentang kita'...jadi layan kan lah sample ni dulu..mybe kalau ada rezeki ada la sambungannya kalau takda ikot lah pada mood aku..



memo: tentang kita2 lah...