Sunday, March 11, 2012

waiting on the return of the Caliphate


Tuesday, January 17, 2012

Best site for guitar lesson

salam...agak lama juga aku tak bermonolog kat sini..maybe disebabkan faktor-faktor kesibukan dan kesihatahn yang agak kurang baik..post kali ni aku nak berkongsi pasal diantara site dan video tutorial lesson bagi yang berminat dan suka kepada music terutamanya gitar. diantara website yang selalu aku lawat bagi mendapatkan kord2 lagu klasikal dan juga lagu melayu lain dan tidak bukan Malayolga bagi aku side memang agak complete dengan lagu-lagu melayu yang top baru mahupun lama.


Bagi lesson guitar tutorial juga salah satu site yang aku rasa memang bagus sekali yang mana sound effectnya memang bagi aku cukup complete...sitenya dari malay sendri Goreng sampai hangit bersama Bean (GSHBB).(klik utk masuk) kat sini bagi beginner yang baru dan berminat bermain gitar korang bolah dapatkan tips2 berkenan gitar cari note atau tab gitar..


aku agak suka site dan tutorial dari mr Bean sebab complete dan tab, chord siap dengan background music skali.Bagi aku yg masih ammatur walaupun dah berkurun-kurun belajar bermain gitar tetapi masih tidak pandai-pandai..rasanya byheart aku tak berapa nak berfungsi sangat..sebab aku susah nak menghafal note kord lagu..

kat bawah ni aku letak sekali video tutorial beliau korang boleh tengk kat utube..yang ni tutorial lebih kepada cara nak plucking dan ada sedikit solo untuk aku hanya serangga..i like this song u know.. choww!!