Monday, March 23, 2009

INFO KOMIK KARTUN magazine

pamie the head yang poyo

Salam malam..

Beberapa bulan yg lepas aku ngan geng2 taman bernam telah berjaya menyiapkan satu misi menghasilkan sebuah magazine yg sememangnya bukan untuk dijual kerana dengan freenya telah dibagi sama lect yg xtau seni..setelah bertungkus lumus (aku sorg ja yg lain rilek ja) maka terhasilah mag yg telah dituduh sebagai magazine ciplak oleh makhluk2 yg tidak bertanggungjawab..

Diantara isi yang aku sumbat dalam magazine ni adalah berkaitan sejarah komik barat dan juga tempatan, tokoh komik m'sia iaitu Dato lat dan juga Aie (aku dan sesuatu dll). Turut tersumbat ialah pencipta asal watak Superman iaitu joe shuster(pelukis) & jerry siegel(penulis)...Selain tu aku letak sejarah pasal Marvel Comics yang kebanyakan orang tak tau sangat pasal tu termasuklah lect aku yang mmg tak tau langsung..

untuk makluman segala nama dan artis2 yang terlibat sama ada di dalam dan luar negara telah digunakan tanpa izin dan ianya hanya untuk tujuan keilmuan sahaja (not for money)..thank budak meriam buluh terutamanya pamie the head (art director), pesal lan(creative director), pijart(writer), pakman (tukang scan)..(kerana menyusahkan hidup aku)

2 comments:

Rose Harissa (NORA) said...

salam singgah...
huyyyyoooo... tabik spring la akak kat pejal... berjaya buat magazine sendiri... kagum nih... !

pejalbutter said...

salam balik..tima kaseh lah kak rose jgn ler pji lebih2 kmbang ler lobang hdung den nih..hehe..xda lah sbenarnya xterpikir pn nk wat magazine 2 tp dah terpaksa wat jgk lar..tp ok lah dpt rspon positif tp duit pn bnyk melayang jgk..